Astma og kols stopper ikke Rolf (81): – Råde IL er hjertet mitt!

Da er det klart for den fjerde artikkelen i serien «De som gjør det lille ekstra i Råde IL Fotball». Denne gangen er det 81-årige Rolf Karlsen det skal handle om. Han legger ingenting imellom når han forteller om idrettslagets betydning i hans liv.

Dugnad er helt avgjørende for å få idretten til å fungere og akkurat derfor er denne artikkelserien så viktig – rett og slett for å få vist fram hvor mye frivillig arbeid som ligger bak suksessen. Rolf Karlsen er blant personene som gjør en superviktig jobb for idrettslaget – og har gjort det i mange år. Den ivrige pensjonisten har viet store deler av sitt liv til Råde IL og har bidratt i ulike roller helt siden 1951.

– Som 9-åring startet jeg med fotball og da spilte vi i Karlshusparken. Det var ikke før i 1979 at vi fikk dette anlegget. Slik det ser ut i dag er utrolig bra. Det er ikke mange som kan matche disse fasilitetene, sier den tidligere keeperen med et smil.

Rolf var murer i mange år og pendlet til Oslo, før han i senere år trådte inn i pensjonisttilværelsen. Han er fortsatt aktiv og veldig sosial, selv om pusten er tung med både astma og kols. Men det stopper ham ikke.

– Hadde jeg ikke hatt Råde IL, hadde jeg nok ligget på kirkegården. Idrettslaget har vært helt avgjørende for meg, det gir meg så mye glede. Jeg har alltid fulgt med og har alltid prioritert Råde IL foran andre store ting. Det spiller ingen rolle hva som sendes på TV – Råde kommer alltid først. Samholdet i gruppa er fantastisk, så det er utvilsomt en fin klubb å være i. Det er hjertet mitt, forteller han.

Sett bort fra tre måneder på vinteren, hvor Rolf oppholder seg i varmere strøk, er det morgenkaffe og arbeidsoppgaver i idrettsparken fra 07:45 på morgenen. Gressklippingen er blant annet noe av det han har ansvaret for, og det er jo tross alt noen kvadratmeter som skal vedlikeholdes på anlegget gjennom sesongen. Men det tar han med et smil.

Han ser fram til fortsettelsen og krysser fingrene for et opprykk for herrelaget i år. Han legger ikke skjul på at det hadde betydd mye.

– Jeg har hatt trua hvert år, men det har akkurat ikke gått de siste sesongene. Men jeg gir ikke opp. Det ser bra ut nå og jeg satser på opprykk, avrunder 81-åringen med et bredt smil.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle