Fotballmammaen Marie fryktet en kjedelig hverdag på bygda: – Nå har jeg egentlig for mye å gjøre!

Marie Therese Bjørnli (38) var skeptisk da hun og mannen bosatte seg i Råde og fryktet at hverdagen skulle bli roligere enn hun egentlig drømte om. Men det skulle vise seg å bli stikk motsatt. Nå er hun en travel fotballmamma som så vidt får tiden til å strekke til.

Det er klart for den syvende artikkelen i serien «De som gjør det lille ekstra i Råde IL Fotball».

Marie Therese Bjørnli er i utgangspunktet fra Jeløy i Moss, hvor hun vokste opp på gård. Hun spilte fotball i både Sprint-Jeløy og Athene Moss, men måtte legge skoene på hylla som 15-åring på grunn av astma. Da var det ridning som sto for tur, noe hun holdt på med til voksen alder. Etter hvert ble det også hundeutstilling med egne hunder. Marie har med andre ord alltid vært glad i travle dager med mange baller i lufta.

Hun var derfor litt skeptisk da hun og mannen bestemte seg for å flytte til Råde for noen år siden. Mannen er fra Sarpsborg, så det var naturlig for dem å møtes på midten. Men denne bygda skulle vise seg å by på langt mer enn hun hadde regnet med.

– I Råde skjer det veldig mye, både i idretten og andre arrangementer. I tillegg er det kort vei til alle byene, så vi stortrives her. Men det tok litt tid for meg å bli ordentlig kjent, forteller hun.

Skapte forhold til idretten

Hun engasjerte seg etter hvert i Råde IL Fotball sammen med sin mann og mellomste sønn, og dette ble starten på et fantastisk eventyr.

– Jeg er jo et ja-menneske, så jeg sliter med å si nei. Jeg har blitt spurt om mye forskjellig de siste årene og endt opp med en del verv. Nå er jeg kasserer i fotballstyret og jobber mye med de store arrangementene vi har, som «Alle jenter på banen» og «IPOA Champions Cup». Det er veldig givende, spesielt når jeg står bak scenen og møter lagene før premieutdelingene. Det er så mange spente barn som gleder seg til å få medalje og vise seg fram for foreldrene. En utrolig idrettsglede, sier hun og legger til:

– Det er et veldig godt miljø her i Råde IL, noe som gjør det gøy å være med. Som fotballmamma blir jeg jo kjent med mange folk også, noe som er hyggelig da jeg ikke har røttene mine her, sier 38-åringen.

«Går så det griner«

På arrangementene i Råde er det mange foreldre og frivillige som gjør en kjempejobb for idrettslaget, noe som gjør det mulig å være vertskap for store cuper og festivaler. For enkelte blir det også en skikkelig treningsøkt. Marie og flere andre i fotballgruppa holder naturligvis et øye med skrittelleren underveis, men hun har ikke klart «å knekke» ringrevene ennå.

– Linda (nestleder i Råde IL) og Knut Erik (leder i fotballgruppa) har hatt flere skritt enn meg hver gang, men jeg er rimelig fornøyd med at jeg klarte å passere 35.000 skritt på sist arrangement. Men det er vanskelig å konkurrere med Knut Erik, for han står plutselig og flipper burgere, og så er han parkeringsvakt, sier hun og ler.

– Vi har det med andre ord moro. Det er det ingen tvil om!

Oppfordrer flere til å bli med

I en fotballklubb kan det aldri bli for mange bidragsytere – spesielt ikke i Råde IL fotball. Her skal et enormt anlegg driftes året rundt, samtidig som arrangementene skal planlegges, gjennomføres og bygges videre. Marie håper at flere vil være med på moroa i årene som kommer.

– Er det noen som vil være med, så håper jeg at dere tar kontakt. Man får et eget eierskap til Råde IL Fotball og alle konseptene ved å engasjere seg, og man kan bidra med det man synes er moro selv. I tillegg utvikler man seg som person og får delta på ting som man kanskje vanligvis ikke ville gjort. Det er absolutt å anbefale, avrunder Marie med et smil.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle