Spinnvill vårsesong for Råde-fotballen

Hvis man begynner å se tilbake på det første halvåret 2024 er det nesten ikke til å tro. Da tenker vi selvsagt på alt som har skjedd i Råde IL Fotball og hvor mange som har bidratt til å skape noen helt spinnville opplevelser. Det hadde ikke vært mulig uten det enorme fellesskapet, noe som daglig leder Knut Erik Berg er svært stolt av.

Det er sommertid og mange er på ferie. Det er roligere dager i Råde Idrettspark, men om kort tid smeller det til igjen. Noen av ungdomslagene skal på fotballcuper i juli, men de fleste har nå tatt et lite avbrekk. Og høstsesongen blir spennende på mange måter, hvor både dame- og herrelaget skal kjempe om opprykk, og klubben skal igjen arrangere Østfolds største fotballcup, nemlig IPOA Champions Cup.

Men akkurat nå er det på tide å ta en fot i bakken og ikke minst gi seg selv en klapp på skulderen. For de seks første månedene har vært svært innholdsrike – og mange har gjort en formidabel innsats.

Vi har stilt Knut Erik Berg noen spørsmål om det som har skjedd så langt!

  1. Hva tenker du om første halvdel av sesongen med tanke på alt det som Råde IL Fotball har oppnådd (arrangementer, kamper, cup osv.)? 

– En veldig kronglete start med vanskelige treningsforhold for seniorlagene gjorde at vi kun fikk trent futsal inne i en liten hall frem til 12. februar. Deretter fikk vi leid litt banekapasitet til kamper hos klubber rundt oss, så litt tynt treningsgrunnlag for mange lag. For senior damer har det vært veldig bra, ligger helt i toppen og går en spennende høst i møte. Senior herrer gjorde det veldig bra i cupen og kom som første lag fra 4. divisjon til 3. runde i cupen hvor det ble et knepent 1-0-tap for Sarpsborg 08. De tre cupkampene var vi nok ikke godt nok trent for, så vi fikk ekstremt med skader i en fra før av litt tynn tropp, slik at vi i serien underpresterte i flere kamper i seriespillet. Dette har bedret seg gradvis og vi har fått los på serielederne og skal gi jernet i høst for å nå vårt mål om opprykk.

– Cupkampene mot Moss og 08 ble jo publikumsfester, og ga også mye oppmerksomhet til klubben, blant annet med TV 2-dekning av 08-kampen. I barne- og ungdomsfotballen er det bra flyt, flinke spillere, trenere og støtteapparat og flere av lagene har deltatt eller skal delta på cuper i sommer. «Alle Jenter på Banen» ble gjennomført til terningkast 6, ny rekord på antall påmeldte lag (550), antall overnattende lag, omsetning og så videre. Store investeringer ble det også i år, men vi skal bygge videre for at dette skal fortsette å vokse år for år. Fotballskolen ble også en stor suksess i juni. Vi gleder oss allerede til 2025.

  1. Hva vil du si om teamet og dugnadsinnsatsen i Råde IL Fotball? 

– Det er jo bare helt rått! Vi har for det første en helt fantastisk pensjonistgjeng som gjør unna den daglige driften i idrettsparken, og før arrangement stiller det 10-15 personer opp hver dag. Det hadde ikke vært mulig å drive Råde IL uten denne gjengen! Tusen takk nok en gang til dem! I år måtte vi ved siden av våre egne dugandsfolk også leie inn andre klubber på grunn av størrelsen på arrangementet – for en gjeng! Fantastisk bra, og i tillegg har vi ved siden av styret en helt rå gjeng som tar ansvar for forskjellige driftsområder (kiosk, overnatting, premieutdeling, baneoppsett og så videre) – en unik gjeng vi ikke klarer oss uten.

Oppsummert – det er mange med stort Råde IL hjerte! 

  1. Hva er det som gjør at dere lykkes på såpass mange plan? 

– Tror evnen til å spre entusiasme, få ting til å skje og arrangere gode arrangementer er viktige faktorer. Vi er avhengig av stor dugnadsvilje. Samtidig begynner vi å få veldig god erfaring, slik at arrangementer og planlegging «glir» bra. 

  1. Hva ser du spesielt fram til i høstsesongen? 

Mange spennende ting skjer fremover, noen juniorgutter har hospitert med A herre og også vært med i noen tropper – og kanskje får noen sin debut i høst. Vi skal arrangere Proffuka og første helgen i september arrangerer vi IPOA Championscup. Vi kan allerede røpe at det er rekordpåmelding og at det blir et flott arrangment. Både herre- og damelaget går en veldig spennende høst i møte. Klarer vi opprykk med begge lag? Vi håper og forventer også fortsatt god utvikling i barne- og ungdomsfotballen.

  1. Hvilke datoer bør folk notere seg? 

– Proffuka i høstferien, IPOA Championscup 31.8/1.9, Publikumskamp Råde-Drøbak lørdag 12.10 og forhåpentligvis noen kvalifiseringskamper for opprykk. Vi oppfordrer alle til å bruke www.fotball.no, her kan dere se når alle våre lag spiller kamper i idrettsparken (og bortekamper). 

  1. Hva vil du si til alle supporterne som har stilt opp for Råde på matcher i år?

– Masse folk på mange kamper på alle alderskull, og ikke minst RådeBanden som er i vekst – mange unge gutter og jenter som gjør en herlig jobb! Bli med i Råde banden om du kan!

Helt til slutt: GOD SOMMER!

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle