81-årige Arne er fotballgruppas «maskin»

Da er det klart for den sjette artikkelen i serien «De som gjør det lille ekstra i Råde IL Fotball». Denne gangen er det Arne Andersen (81) det skal handle om.

Det lokale arbeidsjernet så ingen grunn til å slenge beina på bordet da han gikk av med pensjon for en del år siden. Etter å ha kjørt digre maskiner i store deler av sitt arbeidsliv, tenkte han at ferdighetene kunne komme til nytte i idrettsparken. Men med slik arbeidslyst ble det langt flere arbeidsoppgaver og Arne har virkelig vist seg å være «en maskin» både på kjøkkenet og bak rattet.

– Jeg bidrar med alt mulig og synes det er godt å ha noe å gjøre, istedenfor å sitte hjemme, sier han og fortsetter:

– Jeg er i Råde Idrettspark nesten hver dag. På morgenen møtes vi i 07:30-tiden over en kaffekopp og annenhver uke har vi frokostgruppa med 30-40 personer. Da bidrar jeg med bæring av border og kokkelering på kjøkkenet. Det er ingen tvil om at det sosiale er viktig for oss i pensjonistgjengen, smiler han.

Opprinnelig er Arne fra Lofoten, men endte tidlig opp i Råde – en «liten» kjøretur på drøye 140 mil. Det var jobb som fikk ham hit og på bygda ble han værende. Her har han nå kone, barn og barnebarn, og stortrives. Sitt første møte med Råde Idrettslag fikk han da sønnen var liten. Da bidro Arne som fotball-pappa, før det i senere år ble enda flere roller.

I disse dager trår han til der det trengs, enten om gresset må klippes eller snøen må måkes. Det er aldri «nei» i Arne sin munn og alderen er ingen hindring. Det er lite som tyder på at 81-åringen kommer til å trappe ned den kommende tiden.

– Jeg trives kjempegodt og har ingen tanker om å gi meg. Jeg har hatt noen problemer med helsa, men alt er under kontroll nå. Her kan jeg bidra når det passer, så det er veldig fleksibelt. Det som er ekstra bra med Råde er at det alle kjenner alle. Når vi trenger å snakke med kommunen, har vi kjennskap til de fleste der, forteller Arne, som har mange år bak seg som ansatt i kommunen og i Olimb.

– Helt til slutt, Arne: Selv om du er fra Lofoten, kan vi vel kalle deg for en Råde-mann nå?

– He-he! Det er i Råde jeg hører til nå, avrunder han.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle