Bjørnar (14) sjonglerer utallige roller i Råde IL Fotball: – Jeg gjør det ikke akkurat for penger!

Du har kanskje sett ham på banen som spiller eller dommer for Råde IL Fotball, eller som leder for Rådebanden? Eller du har kanskje hørt ham som speaker i idrettsparken? Én ting er i alle fall sikkert: Bjørnar Hermansen gjør en heidundrendes dugnadsjobb for klubben!

– Jeg gjør det fordi det er gøy, ikke for penger, sier Råde-gutten, som liker å ha mange baller i lufta samtidig.

For etter skolen er det dugnadsjobber i Råde eller speakertjenester på Fredrikstad stadion som står for tur. Bjørnar trives enormt med å ha fullbooket kalender til enhver tid.

– Helt siden jeg var liten har jeg likt å ha kontroll og hjelpe til. Det er ingen grunn til å stå og klage over hvordan ting bør være, for man kan heller bidra, sier unggutten, som faktisk var med å starte Rådebanden i høst.

Dette er en lokal supportergjeng som skal støtte Råde IL Fotballs herrelag i spesielle kamper, noe de så absolutt maktet å gjøre i opprykkskvalifiseringen mot Flint for noen uker siden. Da var det tromming og heiarop i Tønsberg, og Bjørnar håper at de klarer å utvikle konseptet i årene som kommer.

– Selv om det ikke ble opprykk, var det veldig gøy å støtte gutta. Neste år har vi planer om å skape ekstra liv i den første og siste seriekampen, i tillegg til cupen og en eventuell opprykkskvalifisering. Vi skal få vår faste plass på tribunen og kan garantere stemning på disse kampene. Det eneste kravet for å være medlem er å bidra til god atmosfære. Vi håper at det skal smitte over på spillerne og at det blir enda morsommere for publikum å komme på kamp, sier Bjørnar håpefullt.

– Jeg kan faktisk se for meg at Rådebanden er noe jeg kommer til å være en del av hele livet, tilføyer fotballentusiasten.

Og bestemt som han er, har han allerede skrevet ned noen tydelige retningslinjer for supporterklubben:

– Vi skal oppføre oss ordentlig og ikke ødelegge den vakre idretten vår. Rådebanden skal være til stede på arenaen for å skape god stemning og gjøre klubben enda sterkere. Slik skal det være i Råde, forteller 14-åringen.

Bjørnar satser også at de blir flere med tiden og man er velkommen uansett hvor man bor.

– Vi har plass til mange flere og jeg håper at fotballinteresserte fra nærbyene vil være med. Jeg er jo for eksempel medlem i Plankehaugen i Fredrikstad, og ser ingen grunn til at ikke noen fra byene kan være med her. Det hadde bare vært veldig hyggelig, avrunder han.

Råde IL Fotball ønsker Bjørnar og resten av Rådebanden lykke til i satsingen, og gleder oss til å høre dere på sidelinjen i 2024!

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle