Jentelag fra Saltnes blir en del av satsingen i Råde IL Fotball

Etter mange år i Saltnes Sportsklubb har J13/J14-laget blitt en del av teamet i Råde IL Fotball. – Dette har vi gjort for å gi jentene en god sportslig satsing videre!

Det sier de tidligere Saltnes SK-trenerne, Espen Storsveen og Karoline Gulbrandsen, som nå har tatt med seg 12 jenter til Råde Idrettspark. Dette er selvsagt gjort etter en god og ryddig prosess mellom klubbene.

– Saltnes er en barneidrettsklubb og vi har ikke fasiliteter til satsing i ungdomsfotballen utover 9-er. Vi måtte finne andre sportslige tilbud til disse jentene og da var det naturlig å ta en prat med Råde IL. Her har vi nå fått jentene inn i en god sportslig satsing, forteller Storsveen.

I Råde IL Fotball er jentegruppa i stor vekst og en solid trenergruppe sørger for å legge til rette for en god treningshverdag med gode utviklingsmuligheter.

De to tidligere Saltnes-trenerne, Espen og Karoline, er imponert over Råde og vet at de har sendt spillerne til en god arena. Men de har ingen planer om å gi slipp på laget sitt. De skal selvsagt være med i trenerapparatet. Karoline spiller også på damelaget, så kombinasjonen blir med andre ord helt perfekt.

– Det kommer til å bli veldig bra, sier hun med et smil.

– Da jeg var ung og spilte fotball, måtte jeg spille med guttene frem til jeg var 14 år. Det fantes ikke slike tilbud som Råde IL har for jentefotballen i dag. Og det er noe jeg ønsker å gi dem. Jeg brenner for dette og ønsker at jentene skal opp og frem, fortsetter hun.

Karoline var også spent på reaksjonen til jentene og hvordan de ville håndtere overgangen. Det har gått rimelig smertefritt.

– De stortrives allerede og vi har ikke vært her i mer en noen få uker. Det er så gøy med damelaget og at de har noen å se opp til. I Råde er det en stor gjeng som passer på hverandre. Det er noe man ikke ser over alt, forteller hun.

Espen Storsveen er helt enig og er spent på hva fremtiden bringer.

– Jeg tror jentene kommer til å utvikle seg veldig her i Råde. Denne overgangen er utelukkende positiv, for det er mye profesjonalitet her. Dette blir veldig bra, avrunder han.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle