Materialforvalteren Arne stortrives med å ha mange baller i lufta

Vi har gleden av å lansere artikkelserien «De som gjør det lille ekstra i Råde IL Fotball». Første person ut er materialforvalter Arne Kristiansen.

Det skal godt gjøres å ikke legge merke til Arne Kristiansen dersom man er innom Råde Idrettspark noen ganger i året. Den blide pensjonisten legger ned mange dugnadstimer hver eneste uke – og det oftest med et bredt smil om munnen.

Aldri noen unnasluntring.

– Har man sagt ja til å være med, så skal man være med, sier pådriveren.

– Det blir mange timer hver eneste uke. Jeg vasker jo blant annet draktene til både A-, U23- og C-laget gjennom sesongen, forteller Kristiansen mens han nyter en kopp kaffe sammen med den hardtarbeidende pensjonistgjengen på klubbhuset.

«Råde-frelst»

Arne har bodd mesteparten av livet i Råde, men også vært bosatt i Moss. Han har vært materialforvalter i MFK, trener i Skiptvet og mange år som «altmuligmann» i Råde. Flest sesonger har det blitt på bygda og der trives han svært godt.

– Det hele startet for meg her i idrettsparken i 1987, da sønnen min begynte i klubben. Her blir jeg værende, uten tvil. I alle fall så lenge beina mine fungerer, sier han bestemt.

Han forsøkte seg på et friår en gang på 90-tallet. Det fungerte ikke så bra.

– He-he, nei… Da fikk jeg beskjed av datteren min og kona om å begynne med fotball igjen, sier han og ler.

Enorm trivsel

Det er mange ting som trekker Arne til klubbhuset flere ganger i uken, men samholdet er utvilsomt det viktigste.

– Det å se gleden til spillerne er fantastisk. At de koser seg og har det gøy på trening betyr mye for meg. I dag har vi en god ledelse i fotballen som jobber for at det skal gå bra her og det skaper god trivsel. Dette året har for øvrig vært helt spesielt. Miljøet har blitt helt utrolig, skryter han.

Kristiansen vil også si sin mening om hvordan Råde IL fungerer som arena for bygdas barn og unge:

– Jeg føler at alle blir sett her. Ingen blir skjøvet ut og det er veldig fint. Idrettslaget er veldig inkluderende, og sliter man med å betale treningsavgift og kontigent, får man hjelp. Barna får alltid være med. Her bryr vi oss om at ungdommen skal ha det bra, avrunder Arne Kristiansen – en rimelig stolt Råde-mann.

Helt til slutt kan vi også komme med en gladnyhet: Den rutinerte materialforvalteren har signert for 2023-sesongen!

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle