Mona Enerly stråler i ny fotballrolle i Råde

Mona Enerly (45) er snart ferdig med UEFA B-kurset og har tatt fatt på rollen som teamleder for Rådes damelag. Det er en sjanse hun virkelig vil ta vare på.

Jentesatsingen er en stor prioritet i Råde IL Fotball og Mona Enerly virker absolutt å være rett person til jobben som teamleder, hvor hun har med seg Simen Mathisen som trener.

Duoen oste av engasjement og profesjonalitet under onsdagens trening i 6 minusgrader i idrettsparken. Her var ingenting tilfeldig. Alt var planlagt til punkt og prikke, og de to utfylte hverandre på strålende vis.

– Det spiller egentlig ingen rolle hvem av oss som har teamlederrollen. Simen og jeg har et utrolig godt samarbeid, forteller Enerly.

De to trente Fredrikstad sitt damelag i år og er dermed godt sammensveiset fra før.

– Jeg kjente ikke Simen før 2022-sesongen, men det ble en veldig god match. Vi komplimenterte hverandre veldig bra og har de samme ambisjonene med fotballen. Alle i trenerteamet vårt har ulike styrker og vi ønsker å legge til rette for spillerne på best mulig måte, forteller hun.

J17- og damelaget har nå én felles treningsgruppe, men stiller med to ulike lag i 2023-sesongen.

Livet med fotball

Mona Enerly startet med fotball som 9-åring og satset frem til slutten av tenårene. Da var det en skade som satte en stopper for fotballframtiden. Men selve hobbyen ga hun ikke opp. Sammen med sin velkjente mann, Dagfinn Enerly, har hun vært trener for sine to døtre i Ekholt Ballklubb i mange år.

45-åringen har med årene blitt bitt av «trenerbasillen» og nå går hun «all in». 

– Jeg startet med UEFA B-kurset for å få mer kjøtt på beinet og for at jeg skulle føle meg tryggere på meg selv. Kurset har vært veldig bra så langt og jeg tenker annerledes enn før. Det er jo heller ikke så mange dametrenere, så det er jo en stolthet for meg å ha denne rollen, sier Mona, som også får med seg Dagfinn i teamet:

– Det synes jeg er veldig hyggelig. Det har nok vært litt stusselig på kveldene for Dagfinn uten oss jentene opp gjennom årene. Han har jo mye å bidra med på treningsfeltet og kommer til å være med når han kan, forteller hun med et smil.

Enerly sine to døtre trener for øvrig med Råde denne måneden.

Imponert over klubben

Råde IL Fotball var på ingen måte ukjent for Mona da hun nylig fikk tilbud om trenerrollen. Det er en klubb som hun har lagt godt merke til tidligere.

– Jeg har alltid sett på Råde som en ressurssterk klubb. De har fått til så utrolig mye og jeg gleder meg til å være en del av satsingen her. De har også en ekstrem iver på dugnadssiden og arrangert noen flotte turneringer, skryter hun.

Når det gjelder damelagets målsetting for 2023, er hun selvfølgelig optimistisk. Selv om hun ikke tar seg vann over hodet.

– Vi vil jo alltid få til noe stort, men hva vi får til det første året, får tiden vise. Jeg ser bare positivt på framtiden her og vi er veldig ambisiøse. Ingenting er umulig her i Råde, avrunder hun med et stort smil. 

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle