Råde er klare for første NM-runde

(Råde-Sparta Sarpsborg 4-0) Det ble en tøff match i Råde Idrettspark onsdag kveld, da den siste runden i opprykkskvalifiseringen gikk av stabelen. Men hjemmelaget leverte varene og sikret seieren. Dermed blir det ny cupfest i april.

Å komme til første runde i cupen er alltid et mål, for sjansen er stor for at Råde får et storlag på besøk. Som i fjor, da Vålerenga bidro til å skape en fantastisk cupkamp i idrettsparken. Men lagene i Amedialigaen er ikke automatisk kvalifisert, så de må gjennom en kvalifiseringsrunde på to kamper (én hjemme- og én bortekamp).

I forrige uke ble Askim senket på bortebane, i det som var første runde i cupkvarifiseringen. Og onsdag ble Sparta Sarpsborg senket hjemme i Råde.

Dermed er det klart: Råde skal delta i årets NM!

– Det ble en tett og jevn match mot Sparta Sarpsborg, og det ble en fotballkrig. Vi måtte skikkelig på jobb for å bryte dem opp, men så løsnet det veldig på slutten. Da scoret vi en del mål, sa tomålsscorer Deni Hasanagic.

De to andre målene var det Simen Kind Mikalsen og Maikel Nieves som sto for.

Hasanagic legger ikke skjul på at cupdeltagelse betyr mye for spillergruppa.

– Det er alltid et stort mål for oss å kvalifisere oss til NM. Det er gøy å få god motstand, så nå skal vi trene såpass godt at vi kanskje kan varte opp med en cupbombe, avrunder han med et smil.

Selve oppsettet er ikke klart ennå, men vi kommer tilbake med motstander og dato så fort forbundet har dette klart.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle