Nå starter cup-forberedelsene for herrelaget

Først er det treningskamp mot Sandefjord II og deretter er det duket for den første kvalifiseringsrunden i cupen. Det blir forhåpentlig det første av flere steg mot Ullevaal.

Lørdagens treningskamp mot Sandefjord II blir naturligvis ikke avgjørende på noe vis, men det kan være fint å ta seg en tur til Råde Idrettspark for å se herrelaget i aksjon klokken 14:00. De er ubeseiret så langt i oppkjøringen og på dette tidspunktet begynner det som regel å spisse seg litt til, spesielt nå som en NM-kvalik står for tur.

Selve kvalifiseringen fungerer som følger: Lagene i Amedialigaen (4. divisjon) er ikke forhåndskvalifisert til den norske cupen/Norgesmesterskapet. Det er derfor lagt opp til to enkeltkamper for å komme seg dit. Askim venter i den første kampen på bortebane, og taper Råde, er cupeventyret over for denne gang. Dersom Råde vinner, lever drømmen videre inn i 2. runde. Går herrelaget vårt seirende ut av den også, er det klart for 1. runde i cupen. Blir det uavgjort i noen av kampene, blir det ekstraomganger og eventuelt straffesparkkonkurranse.

Så, det er med andre ord noen spennende dager vi har i vente. Vi husker godt hvordan det ble i fjor da Råde gikk hele veien til 1. runde, hvor Vålerenga og «Klanen» gjestet idrettsparken. Det var fotballfest med trommer og sang, i tillegg til melkekonkurranse i pausen.

Se bildene fra fjorårets cupfest her.

I 2024 håper vi selvsagt på en lignende reprise av det som skjedde og da må det legges ned solid innsats i kampen mot Askim neste uke. Fotballgruppas leder Knut Erik Berg tar ingenting forgitt.

– Selv om vi har levert gode treningskamper og vist utvikling, har vi fått få treningsøkter på kunstgress. Systemet vårt sitter ikke helt ennå og vi vet alle lagene vi møter har et enormt ønske om å slå oss. Derfor må vi være påskrudd hele veien, sier han og fortsetter:

– Kampen mot Askim blir tøff, uten tvil. Vi vet hva de kan få til på sitt beste. Men vi vil til NM, sier han med et smil.

Men vi skal heller ikke glemme lørdagens kamp, som blir en generalprøve før alvoret starter i cupen. Sandefjord II er motstander og dette er et lag som til vanlig spiller i Norsk Tipping-ligaen (3. divisjon). Det blir også krevende, men vi har trua på en ny seier!

KOMMENDE KAMPER:

RÅDE – SANDEFJORD II
TRENINGSKAMP
RÅDE IDRETTSPARK
LØRDAG 9.MARS
KLOKKEN 14:00

ASKIM – RÅDE
NM-KVALIK
ASKIM STADION
ONSDAG 13. MARS
KLOKKEN 19:00

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle