Råde-gutt har fått trenerjobb i Moss FK

Etter mange år som spiller, trener og viktig bidragsyter i Råde IL Fotball, er Jacob Berg (22) klar for nye oppgaver i Moss Fotballklubb. – Det er vemodig og spesielt. Samtidig føler jeg at tiden er inne for å ta et nytt steg ut i nye omgivelser!

Det sier 22-åringen, som nå har signert kontrakt med MFK. Der skal han være utviklingsansvarlig og hovedtrener for G14-laget, og i tillegg til å delta på en del av A-lagstreningene. Moss rykket som kjent opp til OBOS-ligaen (1. divisjon) i fjor og får dermed en solid arena i år. Akkurat dette opprykket har også gitt klubben en annen mulighet i nasjonal serie. Akkurat her får Jacob Berg en svært sentral rolle.

– Rollen som utviklingsansvarlig innebærer rett og slett å lede utviklingsavdelingen til MFK, både sportslig og administrativt. En stor del av jobben vil nå gå til å gjøre Moss klare til å søke om Akademiklassifisering, slik at vi i 2024 kan spille i nasjonale serier med våre ungdomslag, forteller Berg.

Spesielt å forlate moderklubben

For Råde IL Fotball er det naturligvis kjedelig å miste en så profesjonell og engasjert 22-åring, men samtidig er det hyggelig at et eget trenertalent er ønsket i en av distriktets OBOS-liga-klubber. Unggutten vil også takke alle som har gitt ham mulighet til å vokse i idrettsparken.

– Det var fryktelig kjipt å ikke kunne krone tiden i Råde med et opprykk i fjor, men jeg er overbevist om at de vil lykkes neste sesong. Vil også takke klubben, trenerteamet og spillerne for tilliten de ga meg i år, noe som har gjorde at jeg utviklet meg selv både på feltet og som person, sier han og fortsetter:

– Det vil nok falle naturlig for meg å besøke idrettsparken med jevne mellomrom for å se kamper og prate med gamle kjente. I tillegg vil vi jo spille noen kamper mot Råde med både MFK 2 i Amedialigaen (4. divisjon) og med yngre lag.

Ingen tvil om valget

At valget falt på MFK er ingen tilfeldighet. Jacob Berg kjenner Østfold-fotballen svært godt og har lagt merke til utviklingen i naboklubben.

– Jeg valgte MFK fordi jeg følte meg veldig ønsket i klubben, både i år, men også før sesongen i fjor. MFK har noe bra på gang og jeg har lyst til å være med å bidra for å stabilisere Moss i norsk toppfotball, og bidra til å løfte utviklingsavdelingen slik at Moss som by og region kan være konkurransedyktige sammenlignet med Sarpsborg og Fredrikstad, avrunder han.

Vi ønsker Jacob Berg lykke til i Moss Fotballklubb og takker samtidig for mange flotte år i Råde!

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle