Går sammen for toppfotball på Tomb Vgs

Samarbeidet mellom Tomb Vgs og Råde IL Fotball har i mange år vært meget bra, men nå tar de forholdet til et nytt nivå. Fra høsten 2023 skal de to samarbeide om å få toppfotball på timeplanen.

Tomb Vgs har vært delaktig i Råde Idrettspark i lang tid. De har vært med som sponsor og bidratt til å skape glede og engasjement på flere av arrangementene. Sist på publikumskampen i november, da flere elever og lærere var til stede med maskoter og bålpanner i vinterkulda.

I 2023 går skolen og idrettslaget sammen for å gjøre noe helt spesielt. Rett og slett historisk.

– Jeg tok kontakt med skolen for en stund siden og forhørte meg om hva de syntes om en toppfotball-satsing. De tente på ideen og det var veldig hyggelig. Tomb Vgs er jo en offensiv skole, forteller fotballgruppens leder Knut Erik Berg.

Fra høsten i 2023 tilbyr skolen toppfotball som profil på programmene studspes og bygg- og anleggslinja på Vg1. Råde IL skal ha hovedansvaret for den sportslige delen som vil være tre ukentlige morgentreninger. Fotballgruppa vil også være med i planleggingsfasen av det faglige opplegget.

– Det blir to til tre timer faglig innhold i løpet av uka. Det blir mulighet for mental trening, leder- og trenerutvikling, dommerkurs og så videre. NFF Østfold ser svært positivt på tiltaket og har ytret ønske om å delta med sin kompetanse i den faglige delen. Elevene skal spille fotball i Råde på kvelden, enten på J17-, G19-, U23- eller A-lag herre eller dame. Det blir veldig spennende og vi skal få på plass et profesjonelt trenerteam, forteller Berg.

– Det som skiller oss fra andre tilsvarende konsepter er at vi også har en faglig del ved siden av det sportslige. Når det gjelder byggfag med toppfotball er vi den første aktøren i landet, så vidt jeg vet, tilføyer Berg.

Tomb Vgs-rektor Morten Thomassen er ikke mindre positiv. Han ser fram til å ta fatt på et stort prosjekt i bygda.

– Vi skal være kreative og starte dette prosjektet på en god måte. For oss er det en ære å bli kontaktet av idrettslaget. Her får de til så mye. Vi har trua på at det er gjennomføringsevne her, skryter han.

Når det gjelder toppfotball-tilbudet, vil det være noe som kan skape engasjement langt utover fylkesgrensen. Cirka to av tre elever på Tomt Vgs bor faktisk på skolen. Toppfotball-satsingen er en mulighet til å øke den lokale tilveksten, for her kan elevene kombinere idrett og utdanning. Og samtidig slippe pendling hver eneste dag.

– Vi er en privatskole med søkere fra hele landet. Hvert år har vi elever fra alle fylkene i landet og det er vi stolt av. Samarbeidet med Råde IL i 2023 har vi stor tro på og det vil være veldig positivt for bygda, sier Thomassen avslutningsvis.

Tomb Vgs har i dag cirka 300 elever og har drevet i hele 80 år. De har 15 skoleklasser og har et bredt studietilbud. Påmelding til toppfotball starter på nyåret.

Vi kommer tilbake med mer informasjon!

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle