Magnussen og Guttulrsrød blir Rådes spillerutviklere i 2023-sesongen

Begge er velkjente fjes i idrettsparken og har mange sesonger bak seg i Råde-drakta. Nå skal Marius Magnussen og Tobias Guttulsrød følge opp klubbens unge talenter.

Rollene som spillerutviklere er ingen enkel jobb, men det er uten tvil en fordel at begge kjenner klubben godt. Marius Magnussen er Råde-gutt og har tidligere spilt for A-laget. Tobias Guttulsrød er i utgangspunktet fra Moss, men har spilt såpass lenge her i idrettsparken at han snart kan anses å være Råde-gutt.

– Disse to blir viktige personer i satsingen vi har på spillere i barne- og ungdomsfotballen. Oppgaven deres blir å følge spillerne gjennom sesongen i forhold til egentrening, hospitering, spillerutvikling og så videre, forteller Lars Martinsen, som er leder for barne- og ungdomsfotballen i Råde IL.

– Marius har jobbet med spillerutvikling i Fredrikstad FK i noen år og har mye erfaring fra det miljøet. I tillegg er han lokal. Tobias hadde et Råde-lag i fjor og går nå over i en spillerutviklingsrolle. Han hadde lyst selv og jeg tror denne rollen kommer til å passe ham godt. Han kjenner de fleste spillerne i ungdomsavdelingen godt. Tobias blir en perfekt makker til Marius, fortsetter Martinsen.

Hyggelig å komme hjem

Maris Magnussen har vært i dialog med Råde IL Fotball tidligere om en rolle i klubben og nå passet det perfekt. Dermed blir det en retur til gamleklubben.

– Etter 3 sesonger i FFK velger jeg nå å ta turen hjem igjen til Råde. Jeg følte det var riktig denne gangen og det er en rolle som jeg tenker passer meg godt. I FFK har jeg vært assistent på G16 og G19, og nå skal jeg over i en rolle hvor jeg skal få utvikle unge spillere i Råde. Jeg gleder med til å starte med dette i januar og har allerede noen ideer for hvordan vi skal få det beste ut av den enkelte spilleren. Jeg kjenner klubben veldig godt fra før og har over 100 kamper for A-laget, så jeg vet at jeg kommer til et godt sted, forteller han.

Tobias kombinerer rollene

I tillegg til jobben som spillerutvikler, skal Tobias Guttulsrød også fortsette som spiller på A-laget. Den kombinasjonen tror han kommer til å passe rimelig bra, og det er ingen tvil om at spillerutviklingsrollen er noe han virkelig legger sjelen sin i.

– Det er en skikkelig spennende oppgave å ta fatt på. Jeg har trent og kjenner til alle spillerne i ungdomsavdelingen de siste årene og jeg har sett mye av potensialet i alle aldre. Dette ville jeg bidra med å få frem og utnytte så bra som overhode mulig. Så jeg er fornøyd med å få muligheten til å sette litt fokus på spillerutvikling og få frem spillere fra ungdomsavdelingen opp til A-laget og forhåpentlig videre til enda større klubber, sier ambisiøse Guttulsrød.

Vi ønsker begge lykke til som spillerutviklere i Råde IL Fotball!

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle