Marit (77) er hele fotballgruppas «mor»

Da er det klart for den andre artikkelen i serien «De som gjør det lille ekstra i Råde IL Fotball». Hva passer bedre enn å presentere fotballgruppas «mor» på selveste 2. juledag? Det er selvfølgelig snakk om Marit Berg!

Vi spoler noen dager tilbake, til 20. desember. Det er rotete på kjøkkenet. Eller, det er i alle fall ikke alt som står som det skal. Og et par kluter ligger på feil sted. Snart er Marit Berg klar for intervjuet til denne artikkelen, men dette «rotet» må hun få orden på først. På idrettslagets kjøkken skal det nemlig være som hjemme: Plettfritt!

Marit tar oppgaven på alvor, for Råde ILs medlemmer skal ha et flott kjøkken å benytte seg av.

– Ja, det skal jo være fint her, sier Marit og pakker ned noen skitne kluter som skal vaskes.

– Og strykes! Folk stusser litt over at jeg stryker klutene etter vask, men slik skal det være, sier den spreke 77-åringen med et stort smil.

Elsker rollen sin i Råde

Det hele startet for et par år siden, da hun ved en tilfeldighet stilte opp som kioskvakt. Etterpå var det ingen vei tilbake.

– Jeg har jo egentlig ingen spesiell rolle her, men det har likevel bitt sånn at jeg har fått en del ansvar. Nesten hele familien vår er engasjert her, så det faller meg litt naturlig å bidra. Du kan tro det er mye fotballprat når familien vår samles, sier hun med et stort smil og fortsetter:

– Vaflene har blant annet blitt mitt ansvar her i Råde IL Fotball – spesielt det å ordne vaffelrøre til hjemmekampene til seniorlaget, «Champions Cup» og «Alle jenter på banen». I tillegg har jeg ansvaret for serveringen på fotballskolen. Tenk at det i juni-måned ble stekt over 1200 vaffelplater til «Alle jenter på banen», smiler hun.

Marit Berg føler på ingen måte at dette er en jobb. Det er kun et engasjement som gir henne enormt mye glede.

– Jeg har jo lyst til å bidra der jeg kan og så lenge de setter pris på det, er det veldig artig. Det er så mange hyggelige medlemmer i fotballgruppa og mange spillere som alltid hilser på meg. Jeg trives veldig godt her, forteller 77-åringen.

Gir bånn gass i 2023

Marit skal ikke gi seg riktig ennå. Hun er superklar for 2023-sesongen.

– Så lenge helsa holder, er jeg med. Sesongen starter i februar – det har jeg allerede fått beskjed om, sier hun og ler.

Hun er nemlig stolt av å være en del av dugnadsgjengen i Råde.

– Det er så mange som står på for idrettslaget og holder anlegget ved like. Det er så mange fra andre klubber som skryter av anlegget vår når vi har arrangementer, sier hun stolt.

Når det gjelder omtalen av Marit som fotballgruppas «mor», er ikke det uten grunn:

– He, he! Det er flere som kaller meg det. Men jeg kan jo være litt streng også, for jeg er opptatt av at man skal rydde etter seg og at det skal være fint rundt oss. Jeg blir også kalt Rådes Ingrid Espelid. Det synes jeg er moro, avrunder den blide pådriveren.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle