Rådes måltyv legger opp med umiddelbar virkning: – Utrolig kjipt å gi seg nå!

Han har dunket inn 24 mål på ett år og bidratt enormt med sin vinnermentalitet i spillergruppa. Nå må 23-årige Fredrik Stokke legge skoene på hylla.

På fredag ble han for tredje gang lagt inn med hjerteproblemer. En kraftig allergisk reaksjon slo negativt ut på hjerteprøvene. Hjertet vil i årene fremover kreve ekstra omsorg enn hva som er forenlig med idrett. Anbefalingen fra legen var derfor å legge opp og ta mer vare på seg selv.

Det var ikke beskjeden som Fredrik Stokke ønsket å høre, men samtidig kom det ikke som noen stor overraskelse.

– Jeg har jo vært lagt inn med dette problemet tidligere og det var en veldig tøff periode. Nå har jeg blitt mer voksen og håndterer det på en helt annen måte, selv om det selvsagt er utrolig kjipt å gi seg nå. Jeg har kost meg så mye med fotballen i Råde og er utrolig glad for at jeg signerte for klubben i fjor sommer. Jeg har fått mange nye venner og spilt med karer som jeg har kjent hele livet. Det har rett og slett vært «dritmoro», sier 23-åringen som opprinnelig er fra Fredrikstad.

Heldigvis forsvinner han ikke helt fra idrettsparken. Stokke har bidratt stort til A-lagssuksessen i år og skal være med rundt teamet i kampene som kommer.

Har du hørt ukens Råde-podkast? Hør den her!

– Selv om det er kjedelig å ikke få spille, betyr det mye å være med rundt laget. Til søndag (mot Moss FK II hjemme) kommer jeg til vanlig oppmøtetid og er med rundt kampen. Det føler jeg er helt naturlig og jeg kommer garantert til å være med rundt opprykkskvalifiseringen, sier han med et smil.

Fredrik Stokke er forlovet og har fullt opp med både jobb og studier. Det gjør at overgangen ikke blir så altfor stor.

– Det hjelper mye, helt klart. Fotball har vært en stor del av livet mitt i mange år og jeg er jo bare 23 år. Men for meg er det enten eller. Skal jeg være med, så skal jeg levere hundre prosent på banen. Hvis ikke, så kan jeg la være. Det er derfor det er naturlig å legge skoene på hylla, sier han avslutningsvis.

Råde IL Fotball takker så mye for innsatsen og ønsker Fredrik Stokke god bedring og lykke til i fremtiden! Og vi håper selvsagt å få feire et opprykk sammen med ham i år!

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle