Satser stort med eget U23-lag i Råde

En meget solid trenerstab er på plass og alle er heltente på forandringen som nå skjer. Råde sitt rekrutt- og junior elite-lag erstattes nemlig av ett U23-lag fra høstsesongen. – Dette er en bærekraftig modell som gir grunnlag for en mye bedre utvikling!

Ordene tilhører sportslig leder Jens Berg, som sammen med flere personer har vært gjennom en lang prosess for å få prosjektet på beina. Utvikling gir jo fremgang, så derfor er det ingen i Råde IL Fotball som tar til takke med «godt nok».

Fra oppstarten av høstsesongen i august vil Råde ha et U23-lag i 5. divisjon. Det vil si at rekruttlaget «forsvinner» og det samme gjelder junior elite i KM. Grunnene er mange, men kort oppsummert:

– Først og fremst så ønsker vi å tilby et meget godt sportslig opplegg til de som er i aldersgruppen 17 år og eldre som fortsatt har ambisjoner med fotball. Vi mener det generelt sett i fotballen er et for lite langsiktig perspektiv på utvikling. Hvis man er passert junioralder og ikke spiller på et A-lag høyere i divisjonssystemet er det mange steder begrenset med et godt sportslig tilbud. Med dette grepet ønsker vi å gå foran og være med å skape en endring.

På denne måten vil vi få et dedikert lag som er rustet til å serve A-laget med spillere på sikt. Det vil også gi en tydelig prioritering på hvor spillerne bak A-laget skal spille. Stammen i laget vil være 23 år eller yngre, og de vil spille i 5. divisjon hvor de får seniorfotball-erfaring. Vi har nemlig sett at belastningen har blitt for stor på enkelte av spillerne som både spiller juniorfotball i KM og rekruttfotball for seniorlaget, samt at treningshverdagen blir for dårlig, forteller Berg, som også presiserer:

– Nå går vi fra å ha to til ett juniorlag. Det vil med andre ord si at tilbudet om juniorfotball fortsatt består.

Solid trenerteam

I tillegg til en spennende spillergruppe, er det også viktig med et trenerapparat som har solid erfaring. Inn som teamleder går Chris Dior Kabashi, som har rikelig med erfaring som spiller. Han har blant annet spilt for Sprint, Kambo, Rygge og Tronvik, og har de siste årene hatt fullt fokus på trenerkarrieren.

Han er superklar for oppgaven som venter.

– Dette er veldig spennende. Denne ordningen legger opp til at spillerne har muligheten til å satse lenger, selv om man har passert junioralder. Her synes jeg virkelig at Råde står fram og tar et utrolig viktig steg, forteller Kabashi og legger til:

– Dette er et løft for lokalfotballen – ikke bare for Råde. Dette kan bidra til at færre juniorspillere faller fra!

Med seg i teamet får han tidligere England-proff og nåværende trener Niel Masters og Råde-spiller Antonio Nieves, i tillegg til spillerutviklerne Espen Aamodt og Jacob Berg. Sammen skal de sørge for å gjennomføre et profesjonelt opplegg som på sikt skal bære frukter.

– Dette er et fantastisk grep og det gjør Råde IL Fotball til en enda proffere klubb. Virkelig en vinn-vinn-situasjon, uttaler Masters.

Denne løsningen er et spennende steg i riktig retning for Råde som klubb. På denne måten får våre yngste og mest lovende spillere muligheten til å kjenne på erfaringen med seniorfotball tidlig, slik at de er bedre rustet til å ta steget opp til A-laget både på kort og lang sikt. Avstanden mellom A- og U23-laget blir mindre, og gjør oss i stand til å skape fremtidens A-lagsspillere i egen klubb, uttaler Jacob.

Fordel med oppstart midt i sesongen

Det er også helt bevisst at dette tiltaket gjøres midt i sesongen, for trenerteamet kunne tross alt ventet til sesongslutt og startet 2023 med blanke ark. Spillerutvikler Espen Aamodt utdyper:

– Det er en stor fordel at vi gjør dette nå. Da får vi brukt resten av sesongen til å tilrettelegge, slik at vi unngår å få utfordringene til neste sesong. Nå gjør vi oss gode erfaringer, sier Aamodt.

Vi kommer tilbake med flere oppdateringer fra prosessen utover året og ønsker U23-laget lykke til med satsingen!

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle