Tidligere eliteserieproff klar for Råde

Bilde av Simen Kind Mikalsen - Råde IL - Idrettslag

Tidligere eliteserieproff klar for Råde

Han har drøssevis av kamper i både OBOS-ligaen og Eliteserien. Nå er Simen Kind Mikalsen (28) klar for Råde og har skrevet under på den to års kontrakt.

Den 28-årige venstrebacken startet sin karriere i norsk toppfotball i Ullensaker/Kisa i 2012, før han i 2013 signerte for Lillestrøm. Der har han vært en trofast bidragsyter fram til i år og står oppført med nesten 180 kamper for gultrøyene.

Men da kontrakten ikke ble fornyet med Lillestrøm etter årets sesong, gikk turen videre. Valget falt til slutt på Råde i Amedialigaen, hvor han nå er ansatt i en deltidsstilling i klubben. Simen er bosatt med familie i Sarpsborg.

– Jeg har fått et kjempegodt inntrykk av Råde, og jeg gleder meg veldig til å komme igang med sesongen og til å ta fatt på nye, spennende arbeidsoppgaver utenfor banen, sier Simen Kind Mikalsen, som blant annet innehar en litt spesiell rekord.

I 2017 scoret han i det 2. spilleminutt mot Sarpsborg 08 i cupfinalen, og dette er faktisk den raskeste scoringen i en cupfinale gjennom tidene.

En fantastisk signering

I Råde er begeistringen naturligvis stor for den nysignerte spilleren.

– Vi i trenerteamet er strålende fornøyd med å få med oss Simen, sier trener og spillerutvikler Jacob Berg.

– Dette er en spiller med masse erfaring, og selvsagt en solid tilvekst i troppen vår. Han kommer inn med masse rutine og gode lederegenskaper, og han har vært med på et opprykk og en skikkelig opptur med LSK nå nylig. Han tar med seg en vinnermentalitet inn til oss, fortsetter han.

På julaften ble også tidligere FFK-spiller Maikel Nieves klar for Råde og nå Simen Kind Mikalsen. Dette kommer på toppen av en stall som allerede er meget solid, så det er ingen tvil om at A-laget mener alvor med kommende sesong.

– Klubben har gjort en kjempejobb med spillerlogistikken, og stallen ser meget solid ut. Vi skal jobbe knallhardt hver eneste dag for å få det beste ut av laget og enkeltspillerne, slik at vi kan prestere så godt som mulig. Vi ønsker hele tiden å utvikle oss, og ønsker å gjøre det enda bedre enn i 2021. Det legger noen premisser, forteller Jacob Berg.

A-laget endte til slutt på 2. plass på tabellen i årets sesong, så det er ingen tvil om at opprykk er det store målet.

Flere viktige roller

Simen Kind Mikalsen har en bachelorutdanning i fysisk aktivitet og helse fra NIH og skal bekle flere roller i idrettsparken. I Råde satses det hardt på mange plan og Mikalsens kompetanse vil komme svært godt med.

I år ble «Proffuka» arrangert for første gang og Mikalsen skal ha ansvaret for dette prosjektet i 2022. «Proffuka» er som en fotballskole for ambisiøse spillere mellom 12 og 16 år, hvor de skal leve som proffspillere i én uke. I tillegg skal Mikalsen bidra i spillerutviklingsøktene for ungdomsavdelingen og jobbe med Fokusgruppa. Sistnevnte konsept samler en gruppe på noen få spillere som er fremst i sitt alderskull. Ikke bare ferdighetsmessig, men også i form av holdninger og ønske om å satse/bli god. De har ingen egne treninger, men får oppfølging i form av en mentor fra A-laget med toppspillererfaring, samt litt ekstra oppfølging i hverdagen.

På toppen av det skal Mikalsen inn i et team rundt fysisk trening i klubben. Han kommer med andre ord til å bli en viktig del av hele fotballgruppa i Råde.

– Simen kommer hit med et brennende ønske om å være med på prosjektet vi har på gang, og vil bidra sterkt med sin erfaring fra Eliteserien og OBOS-ligaen både med Lillestrøm og Ullensaker/Kisa. Vi gleder oss til å starte samarbeidet med Simen, sier Knut Erik Berg.

For ytterligere kommentarer, kontakt leder for fotballgruppa i Råde IL, Knut Erik Berg tlf: 908 82 233, Hovedtrener Råde IL A-lag, Frode Nøss, tlf: 901 87 817 og/eller Simen Kind Mikalsen tlf: 950 64 580.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle