Denne muligheten har Råde-gutta ventet lenge på

Opprykket til 3. divisjon er nærmere enn på mange år og nå går vi snart inn i den avgjørende fotballuken. Det blir utvilsomt knalltøft, men viljen i Råde-leiren er ubeskrivelig høy. Denne gjengen skal ikke gi seg uten kamp.

Nå er det bare seks dager til den første kampen i opprykkskvalifiseringen borte mot Sandefjord II (1. november). Deretter følger hjemmekampen tirsdagen etter og da er det klart for opprykksfestival med drøssevis av aktiviteter i Råde Idrettspark.

Et opprykk vil bety mye for hele klubben og forhåpentligvis lykkes det i år. For veien har vært lang, det er det ingen tvil om. Gutta har kjempet tappert i fem år og er nå nærmere enn noen gang.

«Bare nesten»

Vi går fem år tilbake, til lørdag 21. oktober i 2017. Råde vant 3-0 hjemme mot Ås og lå på tabelltopp da kampen ble blåst av. Selbak så da ut til å spille uavgjort (1-1) mot Borgar, noe som i det tilfellet hadde sendt Råde opp i 3. divisjon. Men en scoring sent på overtid gjorde at Selbak tok 1.-plassen og rykket opp.

I 2018 og 2019 mobiliserte henholdvis Sarpsborg 08 II og Fredrikstad II og rykket opp med sine rekruttlag. I 2020 ble seriespillet avlyst på grunn av korona og i 2021 var det Sprint-Jeløy som trakk det lengste strået. Råde havnet på 2. plass – tre poeng bak Sprint.

I år har Råde sikret seg seriemesterskapet og må, som følge av reglene, spille to kvalifiseringskamper mot laget som vant 4. divisjon i Vestfold. Det er da Sandefjord II. Råde har altså ikke vært så nærme på fem år og nå skal det avgjøres.

Vil gi alt for klubben

Simen Kind Mikalsen har mange år i norsk toppfotball med Lillestrøm og har vært ute en «kald vinternatt» før. Men presset og forventningene lever han helt fint med.

– Følelsen er veldig bra. Nå har vi både plan A, B og C og skal være forberedt på det meste. Så det er bare å klinke til, sa han med et smil etter tirsdagens trening.

– Vi vet at vi takler det meste. Vi har spilt mot mange type lag i år, så nå gjelder det å skru til hodet skikkelig, tilføyet han.

Oppfordrer til busstur

I forbindelse med bortekampen mot Sandefjord neste uke, er det satt opp gratis busser fra Råde. Den ene bussen er allerede full og den andre begynner å fylle seg opp. Det synes Mikalsen er stas.

– Det er moro og det er bare å slenge seg på. Alle Råde-folk som har litt kjærlighet for klubben må komme seg på den bussen. Det er en klar oppfordring fra meg, sa han med et smil.

Påmelding gjøres på mail til marked@raadeil.no.

Håper vi sees!

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle