Jacob Berg (22): – Spesielt for meg å kunne bidra i kvalifiseringen!

Tirsdag kveld er det duket for en skikkelig thriller i Vestfold. Råde skal måle krefter med Sandefjords rekruttlag i det som blir den første av to kvalifiseringskamper. Blant de som skal lede laget fra sidelinjen er Råde-gutten Jacob Berg (22).

I næringslivet sies det at «første generasjon bygger opp, andre generasjon videreutvikler og tredje generasjon river ned», men det har ikke vist seg å være tilfellet for Berg-familien. Jacob har latt seg inspirere av både farmor, onkel og far. Han har lagt ned enormt mange dugnadstimer i idrettsparken og etter hvert gått sin helt egen vei.

Nå er han en del av trenerteamet til seniorlaget som skal kjempe om opprykk til 3. divisjon (Norsk Tipping-ligaen).

– For meg som lokal Råde-gutt er det stort og spesielt å kunne få stå på sidelinjen i disse avgjørende opprykkskampene. Vi skal gjøre alt for å ta klubben opp et hakk der de hører hjemme. Det vil være stort for Råde, sier Jacob.

Og han vet hva han snakker om. Det er neppe en eneste 22-åring i dag som har sett flere seniorkamper i Råde Idrettspark enn Jacob Berg. Det har primært vært fotball i 4. og 5. divisjon, for han kan knapt huske tiden som Råde spilte 3. divisjonsfotball. Det er cirka 17 år siden, så da var ikke Jacob mer enn 5 år selv.

Nå skal han og resten av teamet gi jernet for å løfte Råde opp igjen.

– Kanskje dumt å gå høyt ut. Men vi føler oss veldig godt forberedt. Vi har sett både lag og enkeltspillere mye, men samtidig vil laget vi møter være nysammensatt, og det er vanskelig å vite hvordan de vil fremstå. Men vi føler at vi har forberedt oss så godt vi kan, og jeg tror ikke vi kunne gjort noe annerledes i forberedelsene til kampen, forteller han.

– Vi har brukt mye tid på å terpe på vårt eget spill, samtidig som vi er klar over Sandefjord sine styrker og nøkkelspillere, tilføyer Jacob.

Det er gratis buss fra Råde til Sandefjord i morgen med avreise klokken 17:00 fra Råde. Det er noen få plasser igjen, så meld deg på! Påmelding gjøres på mail til marked@raadeil.no. Håper vi sees!

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle