Dette er sommerens overganger

Som vanlig er det litt spillelogistikk på denne tiden av året, da noen spillere skal på flytte til eller hjem fra skole, militæret og eller bare ønsker å bytte klubb. Her er oversikten over det som har skjedd i sommer.

Ut av treningsgruppa forsvinner en del av gutta som har trent og spilt rekruttkamper i sommer. Simen Nodland, Simen Haraldstad og Marius Grytdal drar tilbake til skolegang i USA, og Kristian Paulsrud drar tilbake til studier i Bergen. 

Ut av A-troppen forsvinner dessverre Oscar Fritzner som flytter til Bergen for studier. Oscar har dessverre vært mye sykdomsplaget, men når han er i form, så er det en kanonbra spiller som vil bli savnet i laget.

– Vi ønsker Oscar lykke til med studier, og håper å se ham i Råde-drakt om en stund igjen, sier Råde IL Fotball-leder Knut Erik Berg.

Christopher Hjelkrem kom til Råde og skrev under en amatørkontrakt i fjor sommer etter å ha hatt noen år borte fra fotballen, motivasjonen kom tilbake og han har i år spilt 13 av 14 kamper for A-laget, hvorav 10 fra start. Christopher har hele tiden hatt god utvikling og vært en viktig spiller for Råde.

– Dessverre ønsker Christopher en overgang til Sprint Jeløy i sommer, og Sprint Jeløy velger da å hente Christopher på en proffkontrakt. Det er synd for oss, men bra for lokale klubber som Vansjø/Svinndal, Lisleby, Råde, FFK og Sarpsborg 08 som kan motta utdanningskompensasjon for spilleren. Vi ønsker Christopher lykke til videre i karrieren, fortsetter Knut Erik Berg.

Inn i troppen kommer spillere som Rådes trenerteam kjenner og har fulgt over tid. Som en erstatter for Oscar kommer Fredrik Stokke inn. Fredrik er opprinnelig Skogstrand-gutt og spilte der i barneårene før han meldte overgang til FFK. Da han ikke ble tilbudt kontrakt i FFK, gikk ferden videre til PostNord-ligaen med Nardo, og kommer nå fra Ullern.

– Fredrik har vi holdt dialogen med over flere år og nå var tiden endelig kommet, forteller Berg.

Ettersom Christopher Hjelkrem ble hentet til Sprint, så måtte trenerteamet se etter en ny midtstopper. Øverst på listen sto Fabian Furø Hagen, en Greåker-gutt som nå har spilt i Sparta.

– Også en spiller vi har sett en del i år. Han er ung, lokal, har bra fysikk og er hardtarbeidende, i tillegg til at han er en gutt som har lyst til å nå langt. Veldig gledelig at Fabian blir med oss i høst – vi håper og tror han vil utvikle seg videre hos oss, sier fotballgruppas leder.

Siste mann inn i troppen er Peder Nomell. Halden-gutt som har spilt i Tistedalen og Kvik Halden, og kommer nå fra hardtsatsende Lyn. Peder kan bekle alle rollene fremover i banen, har vist seg å ha mange mål i seg. Peder er en meget solid forsterking for A-laget.

Knut Erik Berg oppsummerer sommeren på følgende måte:

– Om ingen spillere blir skadet, forsvinner til studier eller noe spesielt skjer, så er troppen i utgangspunktet spikret for høstsesongen. Vi har en meget god tropp – så de nye gutta skal jobbe hardt for å spille seg inn på laget. Den utfordringen vet vi at de vil ta og det vil også de som skal forsvare plassen i laget. Det blir tøffe valg for trenerteamet, avrunder han.

Gutta er allerede i gang med treninger etter sommerferien og møter Greåker hjemme i idrettsparken allerede førstkommende lørdag kl. 16.00. Velkommen!

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle