Fotballmammaen brenner for å skape gode opplevelser: – Det er moro å sette Råde på kartet!

Etter en liten pause er det endelig klart for fortsettelsen i artikkelserien «De som gjør det lille ekstra i Råde IL Fotball». Dagens hovedperson er kjent for de fleste i hele idrettslaget. Hun går sjelden glipp av en eneste arbeidsoppgave. Det er selvfølgelig Linda Furuhatt.

Den 42-årige fotball- og håndballmammaen er styreleder i Råde IL og superengasjert når det arrangeres store cuper i bygda. Hun vier enormt mange timer til idrettslaget og har en drivkraft som mildt sagt er imponerende.

– Jeg er ikke så flink til å si nei til ting, sier hun og ler.

– Jeg synes det er veldig moro å gjøre denne jobben sammen med andre. Til daglig har jeg en administrativ kontorjobb, så dette er et godt avbrekk. Råde Idrettslag betyr mye for barna og lokalmiljøet, noe som gjør at det er utrolig hyggelig å bidra, forteller Furuhatt, som ikke legger skjul på hva hun gleder seg mest til hver sesong.

Det er nemlig noe helt spesielt med de store arrangementene.

– Da koker det og hele bygda står på hodet, slik som for eksempel «Alle jenter på banen» og Champions Cup. Jeg blir sjelden stresset, for det ordner seg alltid på et vis. Jeg liker å ha mange baller i lufta og kjenne på den gode stemningen. Her i Råde har vi noen ildsjeler som har store tanker og som evner å realisere dem. Vi brenner for å skape et godt tilbud for ungene og sette Råde på kartet. Idrettslaget blir lagt merke til og det er moro, forteller hun.

I løpet av de siste årene har det vært en god vekst i Råde IL og Furuhatt følger utviklingen tett.

– Det er alltid gøy når vi får nye medlemmer i idrettslaget og det er stor aktivitet på mange fronter nå. Engasjementet i fotballen er veldig bra og det er mye som skjer i håndball-, innebandy- og E-sport-gruppa også. Det betyr at vi trenger flere frivillige og jeg håper at enda flere har lyst til å ta del i satsingen i tiden som kommer. Ikke fordi man må, men fordi man vi være med på det. Det ville også gitt en mindre belastning på de som er her, innrømmer styrelederen, som ikke har noen planer om å gi seg med det første.

Rådes «duracell-kanin» skal gi jernet framtiden.

– Ja, det lover jeg. Ikke godt å si hvilken rolle jeg kommer til å ha, men jeg gir meg ikke. Dette er en utrolig morsom dugnadsjobb, avrunder den blide styrelederen.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle