– Jeg må få si at «Proffuka» ble en braksuksess!

Uten særlig kompetanse med arrangement fra tidligere, kastet A-lagsspilleren Simen Kind Mikalsen seg inn i jobben og arrangerte «Proffuka» i Råde. Men med kjente innslag, strålende solskinn, lærevillige elever og et godt sportslig opplegg, ble det en stor suksess.

Etter fjorårets tilbakemeldinger, var det ingen tvil om at konseptet «Proffuka» skulle gjentas i Råde Idrettspark. I år var det Råde-kaptein Simen Kind Mikalsen som påtok seg ansvaret og han storkoste seg med oppgaven, med god hjelp fra flere spillere fra idrettslaget. Mikalsen la opp et opplegg hvor det sportslige og sosiale var i fokus, og hvor kjente personligheter kom med gode råd.

Dette konseptet handler i bunn og grunn om å gi ungdommene en følelse av hvordan hverdagen som proffspiller er, og derfor var en rekke kjente profiler invitert til Råde for å fortelle om deres hverdag i toppidretten. Johan Hammersmark fra tv-programmet Kompani Lauritzen, fotballtrener Tom Nordlie og LSK-spillerne Pål André Helland og Gjermund Åsen var blant gjestene denne uken. De satte så absolutt sitt preg på det hele.

Simen Kind Mikalsen stråler av glede når han skal oppsummere uken.

– I all ydmykhet må jeg si at det ble en braksuksess. Det er min debut med et arrangement som dette, men sammen med resten instruktørene, foredragsholderne og ikke minst folka på kjøkkenet klarte vi å levere kvalitet på alle fronter, smiler han og fortsetter:

– Responsen fra de unge har vært god og jeg synes vi leverte et produkt som er mye mer enn en fotballskole. Denne opplevelsen tror jeg deltagerne kommer til å huske lenge. Så håper jeg da at de ikke bare har vokst som fotballspillere, men også som mennesker, tilføyer han.

Hele livet har Simen Kind Mikalsen jobbet iherdig med egen utvikling, så selv om «Proffuka» ble en suksess, mener han det fortsatt er store muligheter til å utvikle konseptet.

– Jeg håper på flere påmeldinger generelt, og spesielt jenter, neste gang. Ellers blir det jo å ta det opp et ekstra hakk og bygge videre på erfaringene vi har fått. Det som er litt spesielt er at vi har klart å gjennomføre dette uten ekstern støtte. Neste gang håper jeg at vi får med oss et par støttespillere fra næringslivet, avrunder Mikalsen.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle