Terje (69) gir jernet i 28 år gammel «maledress»

Da er det klart for den femte artikkelen i serien «De som gjør det lille ekstra i Råde IL Fotball». Denne gangen er det Terje Løken (69) det skal handle om. I sommer brukte han 310 liter maling for å gi fasaden i idrettsparken et ansiktsløft. Verken han eller «maledressen» fra 90-tallet ser ut til å kaste inn håndkleet med det første.

Den 69-årige ildsjelen, som snart fyller 70, elsker å oppnå nye ting sammen med resten av dugnadsgjengen i idrettsparken. Og med et fast arbeidsantrekk fra 90-tallet blir det også litt humor blant pensjonistene.

– De sier at treningsdressen snart står av seg selv. Jeg tørker jo en del maling med den når jeg søler, men jeg skal ikke bytte ennå. Det er ikke snakk om. Hullet i buksa skal kona hjelpe meg med å lappe, sier den blide pådriveren med et smil.

Terje Løken er riktig nok ikke fra Råde, men er på ingen måte langveisfra. Han vokste opp i Våler, men flyttet til Ekholt som 10-åring. Som fotballspiller var han innom både Rapid, Moss, Rygge, Vansjø/Svinndal og Ekholt BK. På 70-tallet fant han den store kjærligheten og det var da han stiftet bekjentskap med bygda.

– Jeg giftet meg med ei Råde-jente i 1974 og ble da det man kaller en innflytter. Jeg startet mitt engasjement i idrettslaget i 1981 da guttungen begynte å spille fotball på miniputtlaget. Jeg fulgte disse gutta som trener/oppmann gjennom ungdomsfotballen. Jeg var også med å starte Råde Minicup i 1984, som er en forløper til det kjempearrangementet som ble gjennomført sist helg, nemlig Champions Cup, forteller han.

I denne perioden (fra tidlig 1980- til 2000-tallet) var han også sjef i lokalbanken og hadde i tillegg ansvaret for avdelingene Onsøy og Borge. De siste 10 årene av arbeidslivet hadde han stabsfunksjon i DNB og på dette tidspunktet ble det vanskelig å ha engasjement i Råde IL.

– Men da jeg gikk av og ble pensjonist i 2016 fant jeg etter hvert ut at jeg måtte finne på noe og da var det ikke lang vei til idrettsparken. Jeg ble utnevnt til æresmedlem i 2017 og tok et par år som medlem av i arbeidsutvalget. Selve «malerjobben» startet med at Johan, Arne og jeg påtok oss jobben med å male salen i klubbhuset. Da vi var ferdige med det, fortsatte jeg med å male de andre rommene som ikke var malt fra før, forteller Løken.

Det ene førte til det andre, og den livlige 69-åringen satte deretter i gang med å male fasaden på byggene i Råde Idrettspark. Selv om den jobben går mot slutten, er Terje Løken klar for nye prosjekter. Forholdet til Råde IL Fotball er helt spesielt.

– Jeg trives godt med de «gamlingene» som gjør en kjempejobb for å vedlikeholde idrettsparken. Kaffe ved 08-tiden på morgenen er viktig og det kan bli heftige diskusjoner, men alt løser seg etter hvert. Det er en forholdsvis liten gjeng av oss «gamlinger» som prøver å holde anlegget vedlike og vi trenger påfyll av yngre krefter. Vi merker godt at vi ikke er 20 år lenger. Det er et stort anlegg med baner og bygninger som må holdes i orden, avrunder Løken, som håper at teamet blir enda større i løpet av de kommende årene.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle