Tut-tut, bli bedre kjent med Knut!

Når man først har besteget et fjell, leter man raskt etter neste utfordring – som i hovedsak handler om å klatre litt høyere enn sist. Man skal helst ikke ha høydeskrekk og ikke være redd for å falle. Knut Erik Berg er ikke aktiv klatrer så vidt vi vet, men han er utvilsomt skrudd sammen på samme måte.

Det er klart for den åttende utgaven av serien «De som gjør det lille ekstra i Råde IL Fotball».

Akkurat denne artikkelen skal illustrere hvem Knut Erik Berg virkelig er, så da blir det ikke bare seriøse setninger underveis. Fotballederen byr på humor og godt humør i hverdagen, noe som naturligvis er viktig når mesteparten av idrettslaget driftes på dugnad. I tillegg har han solide lederegenskaper og får med seg mange når fotballgruppa skal nå nye høyder – både med arrangementer og det sportslige.

Så la oss starte!

Forlater aldri bygda

Knut Erik Berg er 25 år (+30), som han selv ville sagt. Han har levd hele livet i Råde og kommer antagelig aldri til å flytte utenfor kommunegrensa. Forholdet til idrettslaget startet også tidlig. Vi må skru tiden nesten 50 år tilbake.

– Jeg spilte fotball her fra jeg var seks år og helt til junioralder. Jeg satset på fotball, men det var tøft å slå gjennom på 80-tallet da A-laget var på sitt beste i Råde. Derfor ble det heller kamper for C-laget her, noe som også var veldig moro, forteller den tidligere angrepsspilleren.

– Jeg var mer opptatt av å dra tunneler enn å score da, sier han og ler.

I senere tid gikk fokuset over på ski, men den karrieren har aldri tatt av. Spontane og kortvarige skader har satt en stopper for ham i et par tiår. For de som følger 55-åringen i sosiale medier så er det ingen overraskelse at Birken er utsatt for 20. året på rad.

– Men afterski-en har aldri blitt avlyst, flirer Berg, og understreker at en afterski kan være alt fra en kaffekopp og skiskyting på tv, til en hyggelig fest.

Lever og ånder for laget

Knut Erik har alltid likt å jobbe. Som 6-åring solgte han jordbær og agurker, og i senere tid har han drevet flere forretninger med suksess. Alt fra platebutikk til salg av eiendom og garasjer.

Fritiden har i de fleste år gått til å bidra i idrettsparken på dugnad, hvor hans sønn Jacob (23) har vært en trofast medhjelper. Jacob har nå blitt ansatt som utviklingsansvarlig i Moss Fotballklubb, så da skulle man kanskje tro at engasjementet til far dabbet av litt av. Men nei, da.

– Det er så moro å bidra her og det gir meg mye tilbake. Det å se entusiasmen som man er med å skape og at folk trives i idrettsparken. Vi har en fantastisk pensjonistgruppe og dugnadsgjeng, og har i tillegg samarbeidspartnere som hjelper oss på veien. Det er utrolig moro at vi klarer å skape store arrangementer her i Råde, men det er ikke tilfeldig. Vi har gjort gode investeringer i mange år og skapt et flott anlegg. For ti år tilbake hadde fotballgruppa et budsjett på én million kroner. I år er budsjettet på syv millioner. Det sier sitt, forteller han.

Til tross for at Knut Erik Berg omtaler bygda som «LanzaRåde», legger han ikke skjul på at det er viktig å komme seg bort når man først skal koble av.

– Litt sol og varme i Syden kan være godt når jeg skal ta litt pause for å senke skuldrene. I tillegg er det hyggelig med noen dager på hytta, hvor jeg kan sitte litt for meg selv og jobbe. Men telefonen er alltid med og jeg er alltid pålogget, forteller han.

Og en tur til Syden kan nok være lurt til sommeren, for dette halvåret blir rimelig fartsfylt i idrettsparken. Samtlige lag skal i aksjon og klubben skal være vertskap for «Alle jenter på banen», elitecup sammen med Moss FK, Proffuka og fotballskole.

Heldigvis er ikke Knut Erik redd for å falle, for han kan jo bare reise seg opp igjen. Han er også glad i å sette ambisiøse mål – både for seg selv og idrettslaget. Man kan alltid klatre litt høyere og man skal ikke se bort ifra at Råde når nye høyder i 2024…

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle